Rozenkwarts

Rozenkwarts

Rozenkwarts is bij uitstek het mineraal van de liefde. Als een magneet trekt het liefde en vriendschappen aan. Bovendien bevordert deze steen zelfacceptatie. Besef dat je niet perfect hoeft te zijn, je bent van jezelf al uiterst zeldzaam en waardevol. Laat de kalme energie van rozenkwart je vredig voelen met jezelf, dan straal je ook liefde uit naar anderen.

Naast de liefde voor jezelf en anderen, kan rozenkwarts ook de waardering voor schoonheid versterken, zoals in kunst, muziek en literatuur. Daarnaast heeft rozenkwarts een gunstig effect op het uiterlijk, met name op haar, huid en nagels. Het heeft zelfs een verjongend effect.

Op emotioneel niveau kan rozenkwarts troostend werken. Het heelt emotionele wonden en werkt in het bijzonder zeer goed bij liefdesverdriet. Ook werkt rozenkwarts kalmerend en vermindert het stress.

Op fysiek niveau heeft rozenkwarts een gunstige uitwerking op het hart, de nieren, de keel en de longen. Het heeft een zuiverend effect op het lichaam, met name ook wat betreft onzuiverheden van de huid. Zelfs blaren en (lichte) brandwonden kunnen met behulp van rozenkwarts sneller helen. Raadpleeg bij ernstige klachten uiteraard altijd een dokter! De helende energie van mineralen kan als energetisch hulpmiddel worden beschouwd, maar wanneer het lichaam echt ernstig ziek is zijn medicijnen of een ziekenhuisbehandeling natuurlijk noodzakelijk.  

12,50 (Incl. btw)