Mineralen, hoe werken ze precies?

21-03-2016

Sommige mensen reageren sceptisch wanneer je ze vertelt over de energetische werking van mineralen. "Hoe kan een steen mijn (geestelijke) gezondheid nou beïnvloeden?" Anderen geloven juist wel heel sterk dat de energie van mineralen een gunstig effect op hen en hun omgeving heeft.
Maar hoe werkt dat dan precies? Niet veel mensen zijn zich daar volledig van bewust. 

Om precies te begrijpen hoe mineralen werken, dien je eerst te kijken naar hoe de werkelijkheid precies in elkaar zit. Waar wij alles in de wereld als harde materie waarnemen, bestaat alles op het diepste niveau in feite uit energiegolven. Wanneer je het onder een gigantisch sterke microscoop zou bekijken bestaat alles dat wij als losse objecten en beschouwen, in essentie uit golven van energie, net zoals bijvoorbeeld geluids- en lichtgolven.

Ook wijzelf - en al onze gedachtes en emoties - zijn niets anders dan energie dat op een bepaalde frequentie vibreert. In de optimale staat van zijn vibreert al onze energie in balans en harmonie. Dit ervaren wij als gezondheid. Wanneer onze energie echter in disbalans is, bevinden we ons niet langer in onze optimale staat van zijn. We kunnen zo depressief en/of ziek worden.

Wij mensen zijn geneigd onze energie constant laten beïnvloeden door factoren van buitenaf, zoals door nare ervaringen of door onze emoties. Wat mineralen zo bijzonder maakt, is dat hun frequentie zeer zuiver en gelijkmatig is. Mineralen zijn zeer massieve samenstellingen van chemische verbindingen, en hun energie is zeer sterk. Kwarts – het meest voorkomende mineraal op aarde – wordt om die reden bijvoorbeeld ook gebruikt in de bouw van computers en horloges.

Wanneer we een mineraal vastpakken, lijkt het in eerste instantie alsof het iets is dat los van ons bestaat. Op een dieper niveau communiceren de energiegolven van het mineraal echter met ons eigen energieveld. Wanneer we onszelf er open voor stellen kunnen we onze eigen frequentie laten beïnvloeden door die van het mineraal. Zo komen we weer in een harmonische staat van gezond zijn terecht komen.

Iedere soort mineraal heeft zijn eigen unieke frequentie, en elk van deze stenen kan daardoor op een andere manier bijdragen aan onze eigen (geestelijke) gezondheid. Het is dus niet zo dat mineralen op magische wijze al je problemen in een dag kan oplossen, maar ze helpen je om zelf weer energetisch in balans te komen, en als gevolg daarvan dus ook weer in optimale gezondheid te verkeren.