Astrologie en mineralen

22-03-2016

Zoals alle materie in essentie energie is, zijn alle planeten en sterren in feite ook niets anders dan gigantische energetische lichamen. Astrologie houdt zich bezig met de wetenschap achter de beweging van deze hemellichamen en hun bijhorende energetische uitwerkingen op de energie hier op aarde. De twaalf verschillende sterrenbeelden zijn een voorbeeld van hoe deze energie zelfs op een persoonlijk niveau een uitwerking hebben. 

Verschillende mineralen komen overeen met verschillende 

Hier vind je een overzicht van de verschillende mineralen die bij elk sterrenbeeld horen. 

Ram: Aquamarijn, AventurijnCarneool

Stier: CarneoolRozenkwarts

Tweelinge n: Aquamarijn, Howliet

Kreeft: Carneool, Chalcedoon, Maansteen

Leeuw: Bergkristal, Carneool, Labradoriet, Onyx, Peridoot

Maagd: Amazoniet, Amethist, Peridoot

Weegschaal: Aquamarijn, MaansteenRozenkwarts, Toermalijn

Schorpioen: Labradoriet, Maansteen, Peridoot

Boogschutter: Chalcedoon, Labradoriet, Lapis lazuli, Peridoot, Rookkwarts,

Steenbok: Amethist, Bergkristal, Fluoriet, Rookkwarts

Waterman: Amethist, Angeliet, Fluoriet

Vissen: Amethist, Aquamarijn, Fluoriet

Een steuntje in de rug bij het studeren

22-03-2016
Juni Moon - steuntje in de rug bij het studeren

Als scholier of student draaien je hersenen vaak overuren. Vooral als er belangrijke toetsen, tentamens of zelfs examens op het programma staan kan dit heel veel stress met zich meebrengen. Helaas functioneren je hersenen vaak niet meer optimaal onder invloed van zoveel stress. Hier enkele tips om het studeren zo leuk en effectief mogelijk te maken. 

1. Je hersenen nemen nieuwe kennis het beste op als je de lesstof op een leuke manier benaderd.
- Het is bijvoorbeeld moeilijk om het periodiek systeem uit je hoofd te leren, maar al veel makkelijker om alle Disney prinsessen te onthouden. Door saaie stof in je hoofd te koppelen aan dingen die je leuk vind, sla je het makkelijker op. Stel jezelf voor dat de scheikundige elementen prinsessen of zangeressen zouden zijn, en bepaal hoe ze er dan uit zouden zien. Op deze manier leggen je hersenen de informatie veel beter vast in het langetermijngeheugen. 

2. Door je hersenen af en toe een pauze te gunnen, blijven ze fit en slaan ze de lesstof ook veel beter op. Combineer de pauzes die je inlast met het herhalen van de lesstof om zo effectief mogelijk te studeren.
- Het beste is om de rust tussen herhalingen steeds iets langer te maken. Als je bijvoorbeeld Franse woordjes uit je hoofd moet leren, bestudeer ze dan een tijdje en neem dan 10 minuten pauze, bestudeer ze dan weer en neem daarna een half uur pauze, bestudeer ze dan weer en neem een uur pauze, enzovoort. Het is wetenschappelijk bewezen dat je zo je hersenen traint om de woordjes echt goed op te slaan. 

3. De energie van sommige mineralen kan een zeer positief effect hebben op de verschillende aspecten van het studeren. Zo zijn er mineralen die je meer gefocust maken, of juist het geheugen versterken. Met een van deze mineralen in de buurt gaat het studeren je veel gemakkelijker af. Hieronder vind je een handig overzicht van de ideale studiehulpjes onder de mineralen.

Focus
Je bent bezig om een hoofdstuk te leren voor het tentamen van morgen, maar na twee alinea’s kijkt even een momentje op Facebook. Anderhalf uur en dertien Youtube video’s verder schrik je opeens weer wakker en begin je weer aan het begin van het hoofdstuk.
Ben jij ook zo’n procastinator? Kun je je onmogelijk focussen op saaie lesstof? Deze mineralen helpen je je concentratievermogen te vergroten: FLUORIET, BERGKRISTALROOKKWARTS, ONYX

Geheugen
Even snel een pen uit de keukenla pakken om aantekeningen te maken, maar eenmaal in de keuken ben je vergeten waarvoor je naar de keuken liep. Heb jij ook het geheugen van een vergiet? Deze mineralen hebben een gunstig effect op het geheugen: CHALCEDOON, HOWLIET, ROZENKWARTS

Analytisch denken  
Heb jij ook moeite om complexe problemen op te lossen zoals bijvoorbeeld in de wiskunde veel voorkomen? Of vind je het moeilijk om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden? Dan kun je wel wat hulp gebruiken bij het analytisch denken. Deze mineralen vergroten het intellectuele vermogen: ONYX

Communicatie
Heb je eigenlijk helemaal niet zoveel problemen met leren, maar vind je het doodeng om voor publiek te spreken, zoals bijvoorbeeld in een presentatie? Klap je helemaal dicht als de aandacht op jou gericht is? Deze mineralen helpen je met je zelfverzekerdheid en bij het communiceren: CHALCEDOON, LAPIS LAZULI

De frequentie van zuivere liefde

22-03-2016

Wanneer je begrijpt dat alles om ons heen op het diepste niveau uit energiegolven bestaat, besef je ook dat alles in feite constant in beweging is. Of het nu om een auto, een tafel of een geur gaat, de onderliggende energie van deze dingen vibreert altijd op bepaalde frequentie. Hetzelfde geld voor al onze gedachtes en ideeën. Hoe complex en uniek ze ook lijken, uiteindelijk bestaan ze allemaal uit energiegolven die op een bepaalde frequentie liggen. Sombere ideeën en gedachtes liggen bijvoorbeeld op een veel lagere frequentie dan bijvoorbeeld vrolijke of tevreden gedachtes.

Mineraalsoorten stralen allemaal een unieke energie uit. In vrijwel alle gevallen is dit ook een zeer sterke en positieve energie. Onder alle soorten zijn er echter een paar mineralen die zich onderscheiden door een energie van zuivere liefde uitstralen. Ze vibreren op de frequentie van liefde. Het is niet alleen zeer fijn om dit soort mineralen in de buurt te hebben, het zijn ook zeer betekenisvolle cadeautjes voor iemand die je liefhebt.

Enkele voorbeelden van deze mineralen zijn:

Rozenkwarts
Rozenkwarts is bij uitstek het mineraal van de liefde. Als een magneet trekt het liefde en vriendschappen aan. Bovendien bevordert deze steen zelfacceptatie. Besef dat je niet perfect hoeft te zijn, je bent van jezelf al uiterst zeldzaam en waardevol.Op emotioneel niveau kan rozenkwarts erg troostend werken. Het heelt emotionele wonden en werkt in het bijzonder zeer goed bij liefdesverdriet. 

Carneool
Carneool biedt uitstekende bescherming tegen jaloezie en woede van anderen. Het maakt je bovendien liefdevol en verdrijft verdriet. De energie van carneool maakt bovendien zeer actief en ondernemend, en helpt je om verborgen talenten te ontdekken.

Aardbeienkwarts
Aardbeienkwarts vult je hele wezen met het gevoel van liefde. Het maakt je bewust van de meest hoge en allesomvattende energie van het universum, en creëert daarmee het een dieper besef van het “waarom” van het leven. Dit heeft kalmerende en troostende werking op gevoelens van angst en verdriet.

Mineralen, hoe werken ze precies?

21-03-2016

Sommige mensen reageren sceptisch wanneer je ze vertelt over de energetische werking van mineralen. "Hoe kan een steen mijn (geestelijke) gezondheid nou beïnvloeden?" Anderen geloven juist wel heel sterk dat de energie van mineralen een gunstig effect op hen en hun omgeving heeft.
Maar hoe werkt dat dan precies? Niet veel mensen zijn zich daar volledig van bewust. 

Om precies te begrijpen hoe mineralen werken, dien je eerst te kijken naar hoe de werkelijkheid precies in elkaar zit. Waar wij alles in de wereld als harde materie waarnemen, bestaat alles op het diepste niveau in feite uit energiegolven. Wanneer je het onder een gigantisch sterke microscoop zou bekijken bestaat alles dat wij als losse objecten en beschouwen, in essentie uit golven van energie, net zoals bijvoorbeeld geluids- en lichtgolven.

Ook wijzelf - en al onze gedachtes en emoties - zijn niets anders dan energie dat op een bepaalde frequentie vibreert. In de optimale staat van zijn vibreert al onze energie in balans en harmonie. Dit ervaren wij als gezondheid. Wanneer onze energie echter in disbalans is, bevinden we ons niet langer in onze optimale staat van zijn. We kunnen zo depressief en/of ziek worden.

Wij mensen zijn geneigd onze energie constant laten beïnvloeden door factoren van buitenaf, zoals door nare ervaringen of door onze emoties. Wat mineralen zo bijzonder maakt, is dat hun frequentie zeer zuiver en gelijkmatig is. Mineralen zijn zeer massieve samenstellingen van chemische verbindingen, en hun energie is zeer sterk. Kwarts – het meest voorkomende mineraal op aarde – wordt om die reden bijvoorbeeld ook gebruikt in de bouw van computers en horloges.

Wanneer we een mineraal vastpakken, lijkt het in eerste instantie alsof het iets is dat los van ons bestaat. Op een dieper niveau communiceren de energiegolven van het mineraal echter met ons eigen energieveld. Wanneer we onszelf er open voor stellen kunnen we onze eigen frequentie laten beïnvloeden door die van het mineraal. Zo komen we weer in een harmonische staat van gezond zijn terecht komen.

Iedere soort mineraal heeft zijn eigen unieke frequentie, en elk van deze stenen kan daardoor op een andere manier bijdragen aan onze eigen (geestelijke) gezondheid. Het is dus niet zo dat mineralen op magische wijze al je problemen in een dag kan oplossen, maar ze helpen je om zelf weer energetisch in balans te komen, en als gevolg daarvan dus ook weer in optimale gezondheid te verkeren.  

Welkom op Juni Moon!

20-03-2016

Eindelijk is Juni Moon online! Na maanden van plannen, inkopen doen, sieraden maken, teksten schrijven en het incalculeren van de nodige tegenslagen is de website nu echt af! Ook ikzelf ben er helemaal klaar voor om jullie de leukste sieraden te verkopen!

Het is altijd fijn om een cadeautje aan iemand te geven. Vooral als dit presentje ook een mooi en persoonlijk tintje heeft. Zelf vond ik het altijd lastig om te bedenken wat ik voor iemand mee zou kunnen brengen. Het liefste zou ik mijn vriend(inn)en en familie alle geluk en liefde in de wereld geven, maar meestal eindigde ik toch weer met iets als een scrub, sjaal of bon.
Het idee voor deze website schoot me dan ook te binnen toen ik nog weer eens door een winkelstraat liep te dwalen en me afvroeg wat ik een vriendin van mij het liefste cadeau zou doen voor haar verjaardag.

Met de sieraden van Juni Moon geef je iemand iets alleen iets moois cadeau maar ook iets met een diepere betekenis. De mineralen die in deze sieraden zijn verwerkt stralen namelijk allemaal een unieke en zuivere energie uit die op zowel mentaal, fysiek en spiritueel niveau een positieve uitwerking heeft op hun drager. 

Daarnaast zijn alle sieraden van Juni Moon verpakt in een elegant wit doosje met daarin ook een mooi etiketje dat beknopt de werking van het mineraal samenvat. Kortom, een super fijn presentje, zowel om te krijgen als om te geven. 

Ik voel mezelf enorm blij en gezegend dat ik mijn energie in deze website kwijt kan. Hopelijk kunnen de mineralen sieraden die ik verkoop ook heel veel mensen gelukkig maken!